Sunday, 16 October 2011

PERNIAGAAN INTERNET



SELEPAS MENJADI AHLI Kita bukan hanya berdiam je tau tunggu orang cari kita. Memang dalam bisnes kita ni, kita tak cari orang dan tak jual barang. Kita usaha promot kat wall kita dan kita kena rajin komen gambar-gambar member ID kita dan kita add lagi ramai rakan-rakan fb yang baru untuk promot iklan kita. Penguna fb makin ramai, tak kan takda orang yang akan join bawah kamu???. Walau pun rezeki tu Allah yang tentu kan, tapi kita kena lah usaha dapatkan kannya???.. Promot dan komen tu,dah jadi perkerjaan kita. Penting jugak kita kena komen kat gambar member ID yang lain. Sebab kita dah berada merata tempat dalam fb ni... komen banyak-banyak gambar-gambar member kita tu.., pi kat wall dia orang komen jugak, jangan diam je... Untuk menyakin kan orang.., kita kena tunjuk kan yang kita yakin dulu Bisnes ni. Kita kena lah selalu update wall kita... Kalau kita biarkan wall kita semak dengan gambar orang lain dan iklan-iklan lain.., orang tentu ingat kita dah tak buat lagi Bisnes ID ni... Tu yang orang kurang yakin dengan kita nanti.... Good luck...
SELEPAS MENJADI AHLI



Perniagaan internet mempunyai kelebihan tersendiri berbanding dengan perniagaan konvensional yang biasa anda lihat di sekeliling anda.Ini menjadikan perniagaan internet sebagai perniagaan yang unik dan semua orang perlu mengambil peluang ini sebaiknya.Saya akan berkongsi sebahagian dari kebaikan yang ada dalam perniagaan internet ini.

1. Modal Permulaan Yang Kecil

Perniagaan internet tidak memerlukan modal permulaan yang besar seperti perniagaan konvensional.Anda boleh menjalankan perniagaan internet bermula dengan modal serendah RM 100 sehinggan RM 200.Sudah cukup untuk anda menjalankan perniagaan anda di peringkat tempatan dan antarabangsa.


2. Kos Pemasaran Yang Rendah (Percuma)

Untuk tujuan promosi hanya memerlukan modal yang kecil.Ada juga promosi yang boleh dilakukan dengan PERCUMA sahaja bergantung kepada kreativiti dan kebijaksanaan anda.


3. Potensi Pelanggan Yang Besar

Internet adalah dunia yang tidak bersempadan.Begitu juga dengan pelanggan anda.Pelanggan anda terdiri dari seluruh pelusuk dunia.Jadi perniagaan anda adalah perniagaan antarabangsa.Jika begitu , anda boleh mendapat pendapatan berlipat kali ganda di dalam perniagaan internet.


4. Tidak Memerlukan Stok & Kedai

Perniagaan Internet tidak memerlukan anda mempunyai kedai yang nyata ataupun sejumlah stok jika anda menjalankan perniagaan berasaskan produk digital ataupun perkhidmatan.Segala-galanya seperti tapak , kedai & stok berada di hosting anda.Sudah tentu menjimatkan wang anda bukan?


5. Perniagaan 24 Jam

Melalui perniagaan internet , tiada had batasan waktu operasi.Perniagaan anda beroperasi 24 jam.Pada bila-bila masa 24 jam sehari 365 hari setahun , laman web anda akan dilayari oleh pengguna internet merangkap pelanggan anda.Tidak seperti perniagaan konvensional nak terikat dengan waktu operasi.


6. Mengukuhkan Perniagaan Anda

Jika anda menjalankan perniagaan offline sudah pasti anda mempunyai pesaing disekeliling anda.Jika tidak ada sekarang pun,sudah pasti pesaing anda akan muncul pada masa yang akan datang.Jadi dengan membina laman web untuk perniagaan anda setidak-tidaknya anda berada lebih jauh dengan pesaing anda.Perniagaan anda akan lebih dikenali daripada pesaing anda.


7. Berniaga Secara Sambilan Atau Sepenuh Masa

Perniagaan internet tidak memerlukan anda untuk menumpukannya secara sepenuh masa.Anda tidak perlu berhenti kerja untuk perniagaan anda.Anda boleh melakukannya secara sambilan.Cuma beberapa jam sehari saja untuk perniagaan anda.Anda tidak perlukan pejabat atau pun kedai.Cukup sekadar di rumah saja.Apabila anda sudah cukup bersedia untuk menjalankannya sepenuh masa , baru anda buat keputusan samada mahu melepaskan kerja anda sekarang ataupun tidak.Keputusan sepenuhnya di tangan anda.


8. Tidak Perlu Berjumpa Klien

Anda tidak perlu berjumpa klien anda yang berada beribu batu dari tempat tinggal anda.Jika servis anda diperlukan , anda boleh lakukannya menggunakan email ataupun instant massager.Sudah tentu menjimatkan masa , tenaga dan yang paling penting wang anda.Menarik Bukan?


9. Perniagaan Dijalankan Secara Automatik

Anda tidak perlu berada 24 jam dihadapan komputer anda hanya kerana anda menjalankan perniagaan internet.Hampir semua perniagaan internet beroperasi secara automatik 24 jam sehari.Sedanga anda seronok bercuti perniagaan anda tetap berjalan dengan aktif.


10. Risiko Yang Rendah

Perniagaan internet meletakkan anda berada dalam risiko perniagaan yang rendah.Jika berlaku sebarang kemungkinan yang tidak diingi seperti kebakaran , malapetaka seperti banjir besar ataupun gempa bumi , sudah tentu perniagaan anda akan selamat kerana laman web tidak akan musnah disebabkan kejadian-kejadian tadi.Jika berlaku kepada perniagaan konvensional , sudah tentu anda akan mengalami kerugian yang besar.


11. Tidak Perlu Pinjaman

Anda tidak memerlukan pinjaman bank untuk perniagaan internet kerana modal permulaannya adalah rendah.Jadi anda tidak perlu pening kepala mencari bank mana yang sesuai untuk pinjaman anda.


**PROGRAM AFFILIATE INTERNET BISNES

Program affiliate adalah program yang mana anda mempromosikan produk orang lain di blog anda dan apabila ada pelawat membuat pembelian produk tersebut melalui link anda , anda akan dibayar komisen tertentu oleh tuan punya produk.Ramai yang telah menjana pendapatan 4 angka seminggu dengan hanya melakukan program affiliate.untuk mengetahui lebih lanjut tentang affiliate

Bersama Business Affiliate Infinity Downline anda mampu mencipta kekayaan mega.

Pendapatan Keseluruhan melalui ‘reverse 2 up’.100% bayaran bersih bersama produk-produk luarbiasa.
Pendapatan Kekal (residual income)


Infinity downline boleh menjadi mesin atm yang anda harapkan pada setiap hari.Dengan program jana pendapatan RM 100 setiap hari ini telah mengubah kewangan ramai orang di seluruh dunia ini.Anda bila lagi?Sertai kami segera.Jangan hanya melihat kegembiraan orang lain sebaliknya segeralah mencipta kegembiraan sendiri.


Program affiliate bermaksud kita sebagai agen (orang tengah) akan mempromosikan produk pihak lain (usahawan atau syarikat) dan akan mendapat bayaran (komisyen) jika ada orang membeli produk tersebut melalui link affiliate kita.Sesiapa sahaja layak untuk menyertai program affiliate,selalunya keahlian ditawarkan secara percuma. Setelah mendaftar anda akan diberi satu link affiliate yang unik,dimana dengan link ini lah nnti menjadi alat untuk anda mengaut seberapa banyak wang melaluinya.Jadi bagaimana teknik yang harus anda lakukan untuk menjual produk melalui link affiliate anda itu tadi?? Di bawah ini adalah 4 cara effektif untuk mendapatkan komisyen affiliate anda.

Antara teknik pemasaran affiliate :
i) Promosi Melalui Blog
ii) Promosi Melalui Ruang Forum
iii) Promosi Melalui pemasaran email


iv) Promosi Melalui Pengiklanan

Wednesday, 21 September 2011

JADIKAN FACEBOOK PENDAPATAN SAMPINGAN


Peningkatan pengguna Facebook setiap bulan dianggarkan seramai 25 JUTA ORANG dan sekarang ini jumlah pengguna Facebook pada masa kini ialah dianggarkan sudah melebihi 200 JUTA ORANG!!! Ini merupakan peluang yang sangat besar untuk para usahawan internet, lebih-lebih lagi kepada yang baru nak bermula dengan perniagaan internet.



Friday, 12 August 2011

ISLAM ITU KAN FLEXSIBLE..

Program infinity downline tidak menyalahi hukum syariah. Apa gunanya sempitkan pemikiran dengan nas-nas yang tidak pasti sedangkan hujahan sebenar dari mereka yang sudah berada di dalam perniagaan ini perlu juga diikuti kerana kami juga ada keluarga sendiri dan tidak tergamak memberi mereka rezeki dari sumber haram. Agama Islam tidak boleh didebatkan tapi masih ada ruang untuk dimuzakarahkan (bincang). Saya masih buat ID kerana beberapa sebab dan saya sikitpun tidak mengatakan Ustaz Zaharuddin salah. Ya kita hormati ilmu beliau. Tapi dalam kontek perniagaan ID saya memilih hujah yang mengatakan ianya (ID) halal dari sudut perniagaan dan konsep akad persetujuan bukan kerana ikutkan nafsu nak kaya cepat. Apakah hukumnya makan kedai Cina? Haram? atau Halal jika meyakini sumber dan masakannya halal. Jika was-was jangan makan jika yakin (bersandarkan hujah betul) makanlah tanpa was-was. Apakah rujukan kita dalam SEMUA BAB AGAMA hanya pada Ustaz Zaharuddin seorang sahaja hingga hujahnya menutup pintu perbincangan hingga hujah Ulama lain tidak boleh diguna pakai? Dah tanya JAWI dan lain-lain sumber? Ustaz Zaharuddin ada fakta digunakan untuk mengharamkan ID tapi adakah ID sama wujudnya seperti NAJIS MUKHALAZAH yang jelas haram hingga tidak boleh dihalalkan atau ataukah ID suatu konsep salah yang boleh dibetulkan? Misalnya mencuri itu haram tetapi ‘dibolehkan’ pada sebab-sebab tertentu. Saya tidak risau dengan program ID sebab ID tiada ciri-ciri Skim Cepat Kaya (Kena tambah Modal untuk income lebih tinggi), tiada Money Laudry (setakat RM100 sebulan-taktaulah), tiada deposit haram (tiada siapa kumpul/pegang bonus kita), tidak tepu ahli (pengguna internet SELURUH DUNIA sentiasa bertambah- ahli yang diterminat juga boleh join semula) Contoh : Kita ada IMAM GHAZALI yang mengatakan sesuatu itu HARAM. Kita juga ada IMAM HAMBALI yang mengatakan hal yang sama itu HALAL. Keduanya betul kerana berdasarkan NAS yang sah. Kedua pihak yang mengikut mereka TETAP BETUL selagi kita melakukan sesuatu itu dengan berpandukan Ulamak dan bukan suka-suka kita. Akhirnya saya mengutip kata-kata berikut dari blog lain. kata-kata ini bukan ditujukan kepada Ustaz Zaharudin tetapi pada orang yang suka sangat kondem apa yang orang lain buat kerana dia tak minat. Kesimpulan 1. Jangan mudah menjatuhkan hukum jika kita tidak tahu apa yang dibicarakan. Jangan kerana dengkikan kejayaan orang lain, lantas kita mengatakan mereka melakukan perkara haram. 2. Hukum hakam hanya layak diputuskan atau dibicarakan oleh mereka yang layak sahaja. Bukan semua orang boleh melakukannya. 3. Allah telah mengharamkan riba dan menghalalkan jual beli. 4. Hukum perniagaan melalui Internet adalah harus (boleh di sisi Agama Islam), tetapi ia tetap bersyarat. Buat kalau yakin. Diam kalau tak pasti. Wallahualam.. *BY ANJEBAT 

Dan benar seperti firman Allah SWT di Al Baqarah (2) ayat 8 : Di antara manusia ada yang mengatakan: "kami beriman kepada Allah dan Hari kemudian", padahal mereka itu sesungguhnya bukan orang-orang yang beriman." maka berhati-hatilah terhadap manusia seperti ini....

Thursday, 28 July 2011

KENAPA SAYA MEMILIH PERNIAGAAN INTERNET ?






Zaman sekarang memang dah banyak berubah! Kalau 3 tahun dulu, sebut berkenaan Bisnes Internet, ramai yang tidak percaya. Tetapi, sekarang sudah berbeza. Saranan kerajaan mahukan kita meraih pendapatan dari internet


Sy suka system AFFILIATE.Tiada siapa akan rugi..anda join dgn rm100,anda akan kenalkan seseorang,dia join,anda da dpt blk modal.. apa yg perlu anda takutkan,org lain telah buat puluhan ribu setiap bulan dgn program mudah ni..yg penting anda rajin dan jgn putus asa...mmg berbaloi.

Monday, 25 July 2011

JOM JOIN INFINITY DOWNLINE KITA BUAT DUIT$$$$$ DI FACEBOOK KITA

Selamat Datang ke alaf baru abad ke-21 di mana teknologi telahpun membawa kita ke arus perkembangan yang melihatkan pelbagai bisnes dijalankan menyeberangi segala sempadan di


dunia hanya dengan teknologi multimedia dan internet. Multiplex Systems Inc., syarikat yang melancarkan Infinity Downline dan menjalankan sistem alam mayanya terle...tak di New York dan tidak mempunyai sebarang pejabat di Asia, Eropah mahupun di luar New York. Ini adalah kerana mereka tidak memerlukan sebarang HQ yang lain memandangkan produk mereka semuanya di alam maya dan tidak memerlukan gudang ataupun pentadbiran fizikal untuk dikendalikan .Infinity Downline menawarkan produk e-pendidikan yang senang dimuat-turunkan dengan serta-merta di mana-manapun di dunia selagi adanya talian internet, jadi ia tidak memerlukan sebarang pejabat tempatan. Ia merupakan sebuah Program Affiliate yang 100% berunsurkan Bisnes Internet.












Duit bukan lah segala-galanya, tp segala-galanya memerlukan duit.

APA ITU YANG DINAMAKAN INFINITY DOWNLINE??

Infinity Downline bukan haram di Malaysia dan semua negara lain di seluruh dunia, ia telah disahkan untuk menjalankan program ini di Malaysia kerana ia bukan satu Skim Piramid. MLM - Skim Piramid yang menjual produk-produk untuk menyembunyikan struktur piramid, tetapi mereka masih membayar gaji berdasarkan struktur piramid. MLM perlu mempunyai lesen. Infinity Downline bukan Skim Piramid, ia juga bukan MLM.


Mengapakah sistem Infinity Downline bukan Skim Piramid. Contohnya, Peter mendaftarkan Michelle. Oleh itu, Michelle mempunyai seorang ahli, iaitu Peter. Selepas itu, Michelle sign up Kenny. Maka, Peter berada di tingkat atas, Michelle berada di tingkat tengah, Kenny berada di tingkat bawah. Jika Peter dapat mencari 10 ahli, Michelle dapat mencari 100 ahli, Kenny dapat mencari 50 ahli, 2 ahli dari Michelle dipindah ke atas untuk diberikan kepada Peter. Oleh itu, Peter sekarang mempunyai 12 ahli sahaja, dan Michelle masih mempunyai 98 ahli. 2 ahli dari Kenny juga dipindah ke atas untuk diberikan kepada Michelle. Oleh itu, Michelle mempunyai 100 ahli sekarang, dan Kenny mempunyai 48 ahli baru sekarang. Maka,


tingkat atas mempunyai 12 ahli
tingkat tengah mempunyai 100 ahli
tingkat bawah mempunyai 48 ahli
Maka, bagaimana ini membentukkan sebuah piramid? Oleh itu, Infinity Downline bukan Skim Piramid, maka ia bukan haram.


Infinity Downline bukan Skim Piramid. Infinity downline hanya sebuah program Afiliasi, anda pergi melihat Nuffnang, Clickbuck, Commission Junction, Clickbank, Google Adsense, Amazon Associate, Bidvertiser. Mereka semua adalah program afiliasi yang tidak haram, tentu tidak sesiapa yang berani mengatakan Google Adsense kerana Google Adsense adalah sangat terkenal dan banyak orang juga tahu ia adalah sebua porgram afiliasi yang tidak haram? Semua program Affiliate tersebut hanya perlu mendaftarkan dan mendapatkan sebuah lesan dari negara mereka sendiri untuk menjalankan kerja bersama dengan semua negara lain melalui Internet. Oleh itu, program Affiliate hanya memerlukan lesen di nagara-nya sendiri, tidak memerlukan lesen di semua negara lain, jika ada negara yang tidak membenarkan untuk bermain program Afiliasi itu, laman web program Afiliasi itu akan menghalang dibuka oleh negara itu, negara itu tidak akan dapat membuka website program Afiliasi itu. Laman web Infinity Downline boleh dibuka oleh Malaysia, kerana Malaysia dibenarkan untuk bermain program afiliasi Infinity Downline.
Sistem Infinity Downline tentu bukan haram. Sila berfikir, Infinity Downline adalah sangat terkenal sekarang, jika ia adalah haram, mengapa sampai sekarang masih tidak ahli kena ditangkap oleh police? Mengapa sampai sekarang masih tidak ahli Infinity Downline kena Saman? Ini adalah kerana Infinity Downline bukan haram. Infinity Downline telah memenuhi semua undang-undang di Malaysia.


Jika anda ingin membuktikan bahawa Infinity Downline bukan haram, sila pergi ke jabatan-jabatan kerajaan untuk bertanya mereka bahawa Infinity Downline adalah haram atau tidak. Tentulah mereka semua akan memberitahu anda bahawa Infinity Downline bukan haram. Infinity Downline bukan haram di bawah kawalan Bank Negara Malaysia, bukan haram di bawah kawalan Keselamatan Yuran, bukan haram di bawah kawalan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan ia juga bukan haram di bawah kawalan Jabatan Urusan Pelanggan.
Maklumat selanjutnya di :http://www.infinitysuccessbuilders.com/undang-undang.html danhttp://worldinfinitydownline.blogspot.com/.


Soalan ke-4 : Infinity Downline adalah sebuah program penipu sama seperti Skim Ponzi?
Jawapan : Infinity Downline bukan sebuah program penipu. Anda tidak boleh membandingkan skim Ponzi dengan Infinity Downline. Dalam skim Ponzi, semua orang melabur wang kepada perniagaan Ponzi, Ponzi sebenarnya tidak membayar mereka dengan wang yang diuntung dari perniagaannya kerana sebenarnya dia tidak menjalankan perniagaan itu, dia hanya menggunakan wang pelabur baru untuk membayar pelabur lama, dan dia membayar sedikit duit kepada mereka sahaja kerana jika kadar pengembalian adalah rendah, mereka akan tinggal lebih lama sehingga beruntung wang yang lebih banyak dari model yang mereka telah membayar. Contohnya, saya melabur RM1000, Syarikat Ponzi membayar saya RM15 per hari, jadi saya perlu menunggu 67 hari hanya boleh mendapatkan kembali model saya. Ponzi boleh mendapatkan banyak orang lain melabur RM1000 dalam 67 hari itu. Semasa semakin banyak orang yang melabur wang kepada perniagaannya, dia semakin banyak bimbang orang lain akan mengetahui bahawa sebenarnya dia tidak menjalankan perniagaan. Oleh itu, dia mengambil semua wang itu dan lari sendiri, dan menyembunyikan diri. Semua orang tidak dapat mencari dia. Anda perlu tahu mengapakah dia tidak ingin terus menjanakan pendapatan dari pelabur? Mengapakah dia ingin berhenti menjanakan pendapatan dari pelabur dan mengambil semua wang dan melarikan diri? Mengapa? Ini adalah kerana dia menipu orang-orang bahawa dia ingin mengembangkan perniagaannya, dia meminta orang untuk melaburkan wang kepada perniagaannya menyebabkan dia mempunyai cukup wang untuk mengembangkan perniagaannya. Dia bimbang bahawa pelabur-pelabur akan meminta dia mengembalikan semua wang kepada mereka setelah mereka mengetahui bahawa sebenarnya dia tidak mempunyai perniagaan. Oleh itu, dia mengambil semua wang itu dan lari sendiri sebelum mereka mengetahui hal itu. Banyak skim pelaburan perniagaan juga adalah skim penipuan seperti Skim Ponzi ini.


Infinity Downline bukan skim pelaburan perniagaan. Dalam Infinity Downline, donwline membayar wang secara terus kepada upline. Contohnya, anda membayar RM100 untuk menyertai, anda mendapatkan kembali RM100 jika anda berjaya dapat mencari seorang untuk mentertai anda, maka Syarikat Infinity Downline tidak memegang wang. Syarikat Infinity Downline untung RM0 dari anda dan ahli anda. Selain itu, Syarikat Infinity Downline tidak pernah menipu orang dengan meminta orang melabur wang kepada perniagaan untuk mengembangkan perniagaan itu. Oleh itu, dia tidak perlu bimbang orang-orang akan mengetahui bahawa dia tidak mempunyai perniagaan, maka dia tidak perlu bimbang bahawa orang akan meminta dia mengembalikan semua wang kepada mereka. Itu sebabnya tidak ada alasan baginya untuk mengambil semua wang itu dan melarikan diri. Itu sebabnya dia tidak mempunyai alasan untuk berhenti sistem ini. Dia boleh menjalankan sistem ini untuk menjanakan pendapatan setiap bulan selama-selamanya, pasti dia mendapatkan banyak wang dengan menjalankan sistem ini kerana dia adalah berada di tingkat yang paling atas. Maka, dia tidak ada alasan untuk berhenti menjalankan sistem ini. Dia tidak ada alasan untuk mengambil semua wang itu dan melarikan diri.
infinitysuccessbuilders.com
www.infinitysuccessbuilders.com

MACAMANA NAK TAG SEMUA MEMBER DALAM FRIENDLIST



Dgn tersusun dari A-Z xde yg tertinggal..termasuk member2 ID..supaya mber ID bole support iklan kat gambar2 kita..

Klik (Album ) nmpak semua gmbar dlm album kn

Klik (edit album) kat bhgian atas gmbar

Klik (Edit Photo ) tgk kat bhgian bwh sebelah kiri

Klik (Gambar ) tu Semua gmbar tersusun ke bwh kan..

Nampak semua name dlm friendlist ..

Klik 1 per 1 name2 tue..maximum 30 nama jer..lebih nnt kena blok..

Nmpk x name2 tue kuar kt sebelah kiri..

Bila da klik name2 tu..name yg last tick akan ade garisan smpai yg anda stop..

Sambung jer kat gambar seterusnye..

Next gmbar pon buat mcm tu...smpai abis name2 tu..

Save changes..

Nak remove tag pon same jugak..




Tiap2 hari mesti Tag...esok remove ..tukar2 gmbar..tag lg..buat tiap2 hari...br senang dpt prospek...ini la yg sy lakukan tiap hari...smpai sy brjaya..




Kenapa kna tag hari2..?




Sebab x semua friendlist kita yg online setiap hari..ada yg baca ada juga x...so member2 diorg pon x nampak kt wall member2 kita...betul x..



PELAN PEMASARAN INFINITY DOWNLINE


Ini adalah Bisnes "SISTEM AFFILIATE" yang bermaksud pemilik bisnes sebagai agen (orang tengah)yang bertindak mempromosikan sistem pihak lain (infinity downline) dan akan mendapat bayaran bonus 100%,sekiranya ada yang membeli sistem tersebut.Sistem yang perlu di promotekan adalah sistem video dan audio.. untuk menyertai BISNES yang sangat menarik ini,anda hanya perlu keluarkan modal $100 sahaja dan anda akan dapat pulangan yang lebih dari itu...menarik kan???? APA YANG PENTING: anda hanya keluarkan modal RM100... anda tidak perlu bersusah payah nak menjual produk.. anda tidak perlu ke sana dan ke sini.. anda hanya perlu RAJIN LOGIN FB je.. tidak perlu juga isi borang yang memeningkan kepala.. hanya buat promosi di FB...anda x perlu cari org..tp org yg akan cari anda..so simple and so easy...Xperlu risau dan bimbang,kerana dalam biz ni ada system reverse 2 up yang sangat2 menguntungkan anda. Pendapatan harian..komisen 100% terus ke acc bank anda….system ini sangat berbaloi2... berminat?? Msg inbox sy. Sy akan send info. TQ!
Memperkenalkan Perniagaan On-line yang dilengkapi Sistem Automatik yang bekerja 24 jam sehari untuk anda, memberikan anda Pendapatan Lumayan pada setiap hari dan setiap minggu.

Teknik Perniagaan Terhebat Masa Kini..
"Jalankan Perniagaan 100% dari rumah Anda !"
Anda Tidak Perlu Berjumpa Sesiapa...
Anda Tidak Perlu Pergi Ke Mana-Mana...
Anda Tidak Perlu Menjual, Hanya Sertai...

Wednesday, 13 July 2011

LANGKAH-LANGKAH DAFTAR AKAUN DOWNLINE

Cara2 untuk mendaftar ahli baru..
DAFTARKAN AKAUN DOWNLINE
(UPLINE BUAT UTK DOWNLINE)

LANGKAH-LANGKAHNYA:

1. Masuk ke laman web ID(infinity downline)
Link : http://www.infinitydownline.com/?id=USERNAME ANDA

CONTOH : http://www.infinitydownline.com/?id=zainahibrahim
(WAJIB pastikan nama anda terpapar di atas web tersebut! Jika tidak anda mungkin memberi prospek tersebut pada orang lain)

2. Klik join utk isi semua maklumat di bwh..
Dapatkan maklumat berikut daripada prospek melalui skrip promosi yg telah dilakukan:
CONTACT EMAIL :
FIRST NAME :
LAST NAME :
PHONE :
USENAME :
sama dgn email (contoh: sayangemak@yahoo.com jadi;
USERNAME : danganum ( TAK BOLEH ADA SPACE ) PASSWORD : 123456

3. Login ke dalam web promosi anda (menggunakan username downline)
Klik PROFILE dan lengkap ADRESS di Personal Information seperti berikut:

Lengkapkan Payment Information di bahagian sebelah bawah.
Pastikan kotak Cash di "tick". Jika tidak di tick maklumat pembayaran tidak akan terpapar di skrin downline untuk melakukan pembayaran. Program Infinity Downline adalah program International. Anda boleh memasukkan matawang seperti E-gold, Paypal dan Alertpay di ruang khas yang disediakan sebelah bawah. Anda boleh mempromosi program ini ke negara-negara lain.
Salin format berikut ke dalam kotak pembayaran seperti dibawah (ganti maklumat perbankan dengan milik anda, panjang ayat terhad. jgn lebih panjang dari format ini). Please bank in to below account:

MAYBANK:- 15407******* /Zainah Hj Ibrahim/ sayangemak@yahoo.com

After bank-in, SMS 017-3033588
User<>Bank<>Date<>Time<>Amount
Setelah selesai, jangan lupa klik UPDATE PROFILE di akhir page.

4. Klik menu "MAKE PAYMENT" yang terdapat di bahagian atas.
Skrin berikut akan terpapar. Tunggu perempuan cun tu habis bercakap dan klik tulisan warna BIRU seperti ditandakan.Kemudian, skrin berikutnya akan terpapar. Selesailah tugas mendaftarkan downline tersebut.

5. UPLINE MENGESAHKAN PEMBAYARAN
Sila klik LOG OUT dan keluar dari akaun downline tersebut. Kemudian masuk ke dalam akaun anda sendiri dengan klik LOGIN. Isikan Username dan Password serta klik "SUBMIT TO LOGIN"
Klik Menu "MARK PAYMENT"Seterusnya klik "Process" utk downline yang telah membayar sahaja.

Tekan Butang SUBMIT dan tugas SELESAI!









JADI KAN FACEBOOK PENDAPATAN SAMPINGAN

Bukan nak pengaruh dan bukan nak paksa. Tepuk dada tanya kesungguhan. Memang benar dalam facebook ni, kita boleh mendapat pendapatan sampingan. Mulanya saya pun tak percaya, tapi saya jenis yang suka mencuba. Bisnes lain memerlukan modal ribuan ringgit.Tapi untuk bisnes ID ni hanya RM100 sahaja, tak lah banyak sangat kan?.. Dan pulangannya memang berbaloi.